Navigácia

  • ŠALIANSKY MAŤKO

    V stredu 14. februára sa v CVČ Brezno uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali Eliška Bitalová z III. A, Noel Gregor zo IV. A a Viktória Krnáčová z VII. B. Noel sa umiestnil na skvelom 3. mieste.

    Srdečne blahoželáme!

  • SV. VALENTÍN V ŠKOLE

    SV. VALENTÍN V ŠKOLE

    14. február je dňom sv. Valentína.  Je sviatkom všetkých zamilovaných kedy si viac vyznávame lásku, obdarúvame sa kvetmi, sladkosťami, srdiečkami či inými drobnosťami. Kto bol Valentín a prečo sa tento sviatok oslavuje nám najskôr v rozhlasovej relácii povedali naši deviataci.

    Február sa oddávna  považuje za mesiac romantiky. Preto, či už tento sviatok uznávate alebo nie,  buďte si istí,  že slovami a gestami lásky určite potešíte.

    Aj v našej škole sme si pripomenuli  tento sviatok formou Valentínskej pošty. Žiaci mali možnosť doručiť svoje valentínky s odkazmi pre svojich kamarátov i učiteľov.

    Vytvorením veľkého srdca na školskom dvore sme chceli povedať, že srdce je symbolom lásky a láska je v našich životoch veľmi dôležitá.

  • KARNEVAL

    KARNEVAL

    V piatok 9. februára sa žiaci 1. stupňa a ich pani učiteľky a vychovávateľky premenili na krásne masky a spolu si užili veľa zábavy a radosti na karnevale. O občerstvenie sa aj tento rok postarali milé staré mamy, ktoré deťom upiekli chutné koláčiky.

    Fotky si pozrite TU 

  • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

    OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

    Žiadam rodičov detí, ktoré sa stravujú v školskej jedálni a nemajú uhradené režijné poplatky (od mesiaca 12/23 až po 03/24 ), aby tak urobili v čo najkratšom čase. V opačnom prípade budú vaše deti odhlásené zo stravovania!!!

                                            M. Filipová - vedúca ŠJ

     

  • Súťaž VŠETKOVEDKO

    V tomto školskom roku sa uskutočnil už 15. ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže VŠETKOVEDKO pre žiakov 1. až 4. ročníka. Naši žiaci sa s obľubou tejto súťaže zúčastňujú, aby si overili svoje vedomosti a porovnali sa so svojimi rovesníkmi na celom Slovensku. Teší nás, že sa im aj v tejto súťaži darí. Medzi najúspešnejších žiakov patrili:

    Viktorka Tokárová zo IV. A, Julka Stieranková z I. A, Peťka Bukovcová z II. A

    a Julko Gubár z I. A.

    BLAHOŽELÁME!

  • Lyžiarsky výcvik 4.- 6. ročník

    Obrovským cvičiskom sa stalo lyžiarske stredisko Tále pre našich žiakov v termíne od 22. do 27. januára. Od prvého dňa sa naši žiaci s vervou pustili do výuky základov lyžovania. Postupnými krokmi sme videli zlepšovanie sa aj v najmenej lyžiarsky zdatnej skupine. Trpezlivý prístup našich inštruktorov bol zárukou bezpečného zvládnutia každej prekážky v snahe osvojiť si tieto neľahké zručnosti na lyžiach. Deti nám výkonnostne rástli pred očami, každý deň si užívali snehové dobrodružstvá, veľa sme sa nasmiali a upenvňovali kamarátske vzťahy. Ďakujeme OZ Podbrezovské slniečko za príspevok na autobusovú dopravu, vedeniu školy za organizačné zabezpečenie kurzu a kolegom telocvikárom za skvelú prácu s deťmi na svahu.

    Mgr. Cpin

    Fotky z výcviku nájdete vo fotogalérii a pozrite si aj reportáž so žiakmi v priloženoim linku od 34. minúty.

    https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14356/447585#2201

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

    "Kto chce žiť, musí sa kývať,

      boriť - tvoriť a nie zívať."

    Citát básnika P. O. HVIEZDOSLAVA potvrdili mladí recitátori 1. a 2. stupňa školy ZŠ Kláry Jarunkovej. Tohtoročná úroveň prednesu bola skutočne excelentná a my sme nesmierne hrdí, že naši žiaci vedia ako narábať "so slovom".

    A kto to dokázal najlepšie?

    I. kategória

    POÉZIA

    1. miesto Matúš Danove, 2.A

    2. miesto Jakub Zelenčík, 4.A

    3. miesto Zuzana Obernauerová, 3.A

    PRÓZA

    1. miesto Viktória Tokárová, 4.A

    2. miesto Lea Šoltýsová, 4.A

    3. miesto Šimon Souček, 2.A

     

    II. kategória

    POÉZIA

    1. miesto Kamila Kňazíková, 6.B

    2. miesto Sofia Mišovičová, 6.B

    3. miesto Lukáš Švihra, 6.B

    PRÓZA

    1. miesto Dominika Švantnerová, 5.A

    2. miesto Kristína Kvačkajová, 6.B

    3. miesto Viktória Vetráková, 5.A

     

    III. kategória

    POÉZIA

    1. miesto Eliška Pňačková, 8.B

    2. miesto Barbora Krnáčová, 8.B

    3. miesto Emília Barteková, 7 A

    PRÓZA

    1. miesto Izabela Kazárová, 8.A

    2. miesto Ester Švandrlíková, 9.A

    3. miesto Marek Harant, 9.A

     

    GRATULUJEME A POSTUPUJÚCIM DRŽÍME PALCE NA OKRESNOM KOLE!

     

    Fotky víťazov si pozrite TU

  • Lyžiarsky výcvik žiakov 8. a 9. ročníka

    Lyžiarsky výcvik žiakov 8. a 9. ročníka

    V dňoch 15.-19.1.2024 sa žiaci 8. a 9. ročníka ZŠ zúčastnili lyžiarského výcviku v stredisku SKI Tále. Na výborne upravených zjazdovkách si žiaci v priebehu 5 dní, pod vedením našich pedagógov, osvojili základy lyžovania. Žiaci boli v úvodný deň rozdelení do skupín podľa lyžiarskej zdatnosti. Nelyžiari začínali úplnými základmi na miernom svahu a postupne skúšali jazdu na vleku. Tí, ktorí sa v lyžovaní zdokonaľovali, lyžovali na náročnejších zjazdovkách. V piatok boli všetci žiaci zaslúžene odmenení vysvedčeniami za úspešné absolvovanie výcviku. Veríme, že žiaci, ktorí absolvovali lyžiarský výcvik, budú môcť uplatniť svoje lyžiarske zručnosti aj v budúcnosti a že budú na tento spoločný týždeň príjemne spomínať.

  • Lyžiarsky výcvik 8. a 9. ročník

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik 8. a 9. ročník.

  • Didaktické hry v prírode

    V stredu 10. januára sa pre žiakov 1. - 4. ročníka konali Didaktické hry v prírode zamerané na zdravotnícku prípravu a zimné športy. Najskôr si spoločne pozreli na dané témy prezentáciu, v ktorej sa teoreticky oboznámili s poskytnutím základnej prvej pomoci a najpopulárnejšími zimnými športami. Následne si prakticky vyskúšali, ako poskytnúť prvú pomoc, urobili krásne plagáty o zimných športoch a v kvíze si overili, ako dobre poznajú zimné športy a najúspešnejších slovenských športovcov. Na záver si na školskom dvore na stanovištiach pripomínajúcich populárne zimné športy s chuťou a vytrvalosťou zašportovali. Žiaci počas dňa získali veľa nových informácií a zároveň sa dobre zabavili.

    Fotografie nájdete TU

  • Mlieko ničím nenahradíš

    V tomto školskom roku sme sa v spolupráci so školskou jedálňou zapojili do Školského programu Ovocie, zelenina, mlieko. Žiaci našej školy na hodinách realizovali aktivity pod názvom Mlieko ničím nenahradíš, kde sa formou prezentácie a vypracovaním pracovného listu informovali o pozitívnych účinkoch konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov.

  • POĎAKOVANIE

    POĎAKOVANIE

    Základná škola Kláry Jarunkovej Podbrezová ďakuje Nadácii Železiarne Podbrezová za finančný dar vo výške 200 €.

  • Plavecký výcvik žiakov 3. ročníka

    ZŠ Kláry Jarunkovej Podbrezová organizovala v dňoch 11. - 15. 12. 2023 plavecký výcvik pre žiakov 3. ročníka. Vďaka ideálnym podmienkam v Hoteli Stupka, ŽP a.s. Podbrezová získali žiaci pozitívny prístupu pre pobyt vo vode, zdokonalili sa v plaveckej technika a užili si skvelý spoločný čas a kopec zábavy. Srdečná vďaka vyučujúcim TSV a žiakom 3.A triedy za ich prácu.

    Fotky nájdete TU.

  • ŠKOLSKÉ KOLO PYTAGORIÁDY

    ŠKOLSKÉ KOLO PYTAGORIÁDY

    V dňoch 12. - 13. 12. 2023 sa uskutočnilo školské kolo matematickej súťaže žiakov 4. - 8. ročníka - Pytagoriáda. Úspešnými riešiteľmi sa stali: Ema Gregorová, Jakub Zelenčík a Viktória Tokárová zo 4.A, Dominika Nikorovičová z 5.A, Kristián Hodroš a Jakub Vraždiak zo 7.A a z 8.B Eliška Pňačková. Úspešným riešiteľom gratulujeme a držíme im palce v okresnom kole.

  • POĎAKOVANIE

    POĎAKOVANIE

    Sme radi, že dobrých ľudí stále medzi nami nájdeme, Chceli by sme sa poďakovať pánovi Jurajovi Záhradníčkovi za neskutočnú ochotu pomôcť škole. Sponzorsky nám zabezpečil vertikálne žalúzie do odborných učební a osobne ich aj namontoval. Je to pre nás krásny vianočný darček.

    Ešte raz veľká vďaka!

    Kolektív žiakov a učiteľov ZŠ Kláry Jarunkovej

  • Sv. Lucia - spanie v škole

    V piatok 8. decembra sa naša škola otvorila pre žiakov 1. až 5. ročníka aj vo večerných a nočných hodinách. Pripomenuli sme si peknú ľudovú tradíciu, sviatok sv. Lucie. Najskôr žiaci vo večernom sprievode v kostýmoch Lucie prechádzali po sídlisku a symbolicky "vymetali" z domácností našich občanov všetko zlé - temné sily, choroby a trápenia. Potom už v priestoroch školy na nich čakala zábava a chutná večera - pizza. Spoločnosť im tvorili starší žiaci zo školského parlamentu a deviataci, ktorí sa o svojich malých spolužiakov skvele starali - pomáhali im pripraviť si miestečko na spanie, zabávali ich v telocvični, na dobrú noc im prečítali peknú rozprávku a servírovali večeru a raňajky. Ďakujeme potravinám Fresh Podbrezová p. Strmeňovi za sponzorský dar na túto akciu a Pizzerii Lucia z Podbrezovej za chutnú pizzu a úspešné zvládnutie veľkej objednávky.

    Fotky si pozrite TU.

     

  • Tvorivé dielne

    Tvorivé dielne

    Vo štvrtok 7. decembra sa triedy 1. až 4. ročníka zmenili na malé dielničky, kde žiaci pod vedením p. učiteliek a p. vychovávateliek vyrábali rôzne vianočné ozdoby a dekorácie, či dokonca napiekli chutné medovníčky. Ako sa im to podarilo si môžete pozrieť TU.

  • Nové číslo školského časopisu je tu!

    Nové číslo školského časopisu je tu!

    „Deti robia náš život dôležitým.“ - (Erma Bombeck)

    Sme nesmierne hrdí na našich žiakov, ktorí pracujú na svojom sebarozvoji a tvoria (aj) školský časopis. Nech sa páči, vychutnajte si ich nové číslo Školovín. Prajeme príjemné čítanie!

    Nové číslo si môžete prečítať TU.

  • Mikuláš v škole

    Mikuláš v škole

    Aj tento rok zavítal do našej školy Mikuláš spolu so svojimi pomocníkmi - anjelikmi, no a samozrejme, nesmel chýbať ani čert. V triedach ich peknými pesničkami a básničkami privítali najmladší žiaci, za čo od Mikuláša dostal každý z nich sladký balíček. Tešíme sa na jeho návštevu opäť o rok.

    Fotky z jeho návštevy si pozrite TU.

  • Plavecký výcvik žiakov 6. ročníka

    Plavecký výcvik žiakov 6. ročníka

    V týždni od 27.11. do 1. 12. absolvovali žiaci 6. ročníka plavecký výcvik. 

    Počas celého týždňa sa žiaci, ktorí už vedeli plávať, zdokonaľovali v základných plaveckých štýloch a začiatočníci v prvom rade odbúrali prípadný strach z vody a neskôr pokračovali v učení sa techniky plávania s pomocou plaveckých pomôcok. Hravá forma prispela k samotnému pobytu vo vode a správania sa v nej.Posledný deň sme ukončili preplávaním jednej dĺžky voľným spôsobom. Všetci žiaci to zvládli a boli ocenení vysvedčením o absolvovaní plaveckého výcviku.

    Viac fotiek nájdete TU

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Kláry Jarunkovej
    Kolkáreň 7/12
    976 81 Podbrezová
  • 048/6171437            

Fotogaléria