Navigácia

  • Návšteva mestskej knižnice a Synagógy v Brezne

    Návšteva mestskej knižnice a Synagógy v Brezne

    V stredu 20. marca navštívili žiaci 1. stupňa Mestskú knižnicu v Brezne. Pani knihovníčka nám porozprávala, ako to v knižnici funguje, aké knižky sa tam nachádzajú a deti mohli aj tipovať, koľko sa ich v oddelení pre deti a mládež nachádza. Je ich tam viac ako 10 000. 

    Spestrením bola aj komentovaná návšteva Synagógy, kde si žiaci pozreli umeleckú výstavu fotiek, popozerali si preiestory a oboznámili sa s históriou tejto výnimočnej stavby. 

    Fotky z akcie si pozrite TU

  • Dospelí čítajú deťom

    Dospelí čítajú deťom

    Marec sa už odpradávna spája nielen s príchodom jari, obdobia, kedy sa príroda opäť prebúdza k životu a kvitne v plnej svojej kráse, ale aj s neutíchajúcim zdrojom vedomostí a informácií, a síce s knihami. Preto v marci, ktorý je nazývaný aj mesiacom knihy, sme sa rozhodli venovať viac pozornosti knihám a čítaniu. V týždni od 11 . – 15. marca sme v rámci akcie „Dospelí čítajú deťom“ pozvali „dospelákov“ medzi nás, aby najmenší čitatelia mali možnosť zažiť čítanie trochu iné a netradičné. V priebehu týždňa sme sa pozorne započúvali do zaujímavých príbehov a rozprávok. Touto cestou by sme sa zároveň chceli poďakovať rodičom, starým rodičom, ale aj pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom školy, že si našli čas a prišli nám prečítať zo svojich obľúbených kníh.

    Ďakujeme p. Soni Baníkovej, Dagmar Sirotovej, Janke Šperkovej, Eve Pančíkovej, Petre Plachej, Ivete Gombaszogiovej, Michaele Trunekovej, Márii Ševčíkovej, Petre Paučíkovej, Petre Kováčikovej, Silvii Stierankovej, Erike Součekovej, Márii Lackovej, Alexandre Obernauerovej a p. Michalovi Bitalovi.

    TU nájdete fotky z tejto milej akcie.

    V stredu 20. marca čaká žiakov 1. stupňa ešte návšteva Okresnej knižnice v Brezne.

     

  • Venčekový ples 2024

    9. februára absolvovali deviataci svoj Venčekový ples. Viac sa dočítate v priloženom súbore.

    vencek.docx

  • Zápis do 1. ročníka

  • Dnešný výnimočný deň

    “Klasika je kniha, ktorá nikdy neskončila svoje rozprávanie.” Italo Calvino

    Dnes ráno 11.3.2024 začalo neobyčajne. Privítali sme  medzi nami vlastnou básňou vzácnu návštevu. Prišiel k nám pána starosta obce Podbrezová Mgr. Ladislav Kardhordó  a zoznámil nás s jeho obľúbenou knihou z detstva Bella a Sebastián, z ktorej nám prečítal úryvok. Niektorí z nás sme ju poznali, iní si ju požičiame a prečítame. Nechal nám ju totiž v škole, za čo mu veľmi pekne ďakujeme. Boli sme zvedaví na detstvo pána starostu, a tak trpezlivo odpovedal na naše zvedavé otázky. Aj my sme si pre neho pripravili úryvok z knihy našej spolužiačky, ktorá nám ho prečítala. Bolo to milé spestrenie dňa.

    A na záver naše vyjadrenie:

    Zaujalo ma ako vznikol názov Podbrezová.

    Pán starosta sa s nami podelil o jeho zážitky z detstva.

    Mne sa páčilo, že aj pán starosta sa zaujímal o naše koníčky.

    Kniha bola pre nás veľmi zaujímavá.

    Bolo super, že prišiel medzi nás a prečítal nám jeho knihu.

    Kolektív VII.A triedy

  • 2 % pre OZ Podbrezovské slniečko

    Milí rodičia a priatelia školy,

    pripomíname sa s prosbou o poukázanie 2% vami zaplatenej dane z príjmu za rok 2023 v prospech občianskeho združenia Podbrezovské slniečko.

    Občianske združenie Podbrezovské slniečko je aj pre rok 2024 zaregistrované ako prijímateľ 2% dane z príjmu. 

    Asignácia 2% dane tvorí významnú časť príjmu občianskeho združenia, popri vami zaplatenom členskom príspevku. Sú to finančné prostriedky, ktoré používame na podporu aktivít organizovaných školou, na úhrady za prepravu žiakov na plavecké alebo lyžiarske výcviky, čím sa aspoň čiastočne šetria rodičovské peňaženky, na skvalitnenie vybavenia školy.

    Ak ste ešte svoje 2% nevenovali inému príjemcovi, urobte tak, prosíme, v prospech aj svojich detí. Nestojí vás to nič navyše, len vyžiadanie tlačiva Potvrdenie o zaplatení dane od vašej mzdovej účtovníčky - ak ste zamestnancom, a vypísanie tlačiva Vyhlásenie o poukázaní 2% dane.

    Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením) doručte na daňový úrad podľa vášho bydliska do 30.04.2024 alebo na sekretariát školy alebo triednemu učiteľovi do 25.04.2024.

    Čiastočne predvyplnené tlačivo (vyplnené údaje o prijímateľovi) je možné stiahnuť TU

    Vyhlasenie_o_poukazani_podielu_zaplatenej_dane_z_prijmov_FO_2023.pdf.

    Ak si podávate daňové priznanie sami, tlačivo daňového priznania obsahuje kolónky na poukázanie 2%. Údaje o občianskom združení:

    Názov: Občianske združenie "Podbrezovské slniečko"

    Sídlo: Podbrezová, Kolkáreň 7/12

    Právna forma: občianske združenie

    Identifikačné číslo (IČO): 37957571

    Ak máte otázky, prípadne potrebujete pomôcť s vytlačením a vyplnením tlačiva, ozvite sa na číslo 0904458108.

    Ďakujeme.

    Predseda OZ

  • 👸 Klobúk dolu, všetky naše recitátorky postupujú 👸

    Dnes sa konalo okresné kolo 70. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavovho Kubína. Všetky naše žiačky - Viktória, Dominika, Kamilka, Izabela, Eliška - dokázali, že naša škola si ctí umenie. Druhák Matúško mal svoju premiéru a postup mu unikol o vlások. Srdečne gratulujeme recitátorom, ich rodičom a pani učiteľkám, ktoré ich pripravovali. Dievčatám držíme palce v ďalšej reprezentácii školy v regionálnom kole v Banskej Bystrici.

  • Čítanie v MŠ Štiavnička

    „Tu je to moje tajomstvo, úplne prosté: správne vidíme iba srdcom, čo je dôležité, je očiam neviditeľné.“ —  Antoine de Saint-Exupéry

    Knihy sú bránou do sveta poznania. Mnohí z nás ich nepochybne majú odložené nielen v poličke, ale i v srdci. Inak to nie je ani v  MŠ Štiavnička, ktorú sme aj my s našimi šiestakmi navštívili, aby sme našim maličkým kamarátom niečo prečítali. Keďže sa venovali vesmíru, aj naše ukážky boli o tejto téme. Zistili sme, že aj napriek tomu, že sú ešte maličkí, sú veľmi múdri. Cítili sme sa s nimi veľmi dobre. Šiestaci Kristína Kvačkajová, Sofia Mišovičová a Marek Bajus odchádzali spokojní. Ešte raz im ďakujeme za príjemné chvíle. 

    Mgr. Janka Cipciarová             

  • Deň otvorených dverí pre predškolákov

    V utorok 5. marca sa v popoludňajších hodínách dvere našej školy otvorili pre predškolákov a ich rodičov, ktorí sa prišli oboznámiť nielen s vnútornými priestormi našej školy, ale aj s pani učiteľkami, pani vychovávateľkami aj vedením školy. Na deti čakal bohatý zážitkový program v telocvični, v školskom klube a ďalšie zaujímavé aktivity v tiedach. Veríme, že sa budúcim žiačikom v našej škole páčilo, že si okrem milých darčekov odniesli aj pekné zážitky a zistenie, že na nich v škole okrem učenia čaká aj kopec zábavy a objavovania. Tešíme sa na ďalšie milé stretnutie dňa 4. apríla 2024, kedy sa uskutoční Zápis do prvého ročníka.

    Čo v škole predškoláci zažili si môžete pozrieť TU.

  • Zber batérií

    Zber batérií

     

     

    Do konca apríla môžete v škole odovzdať staré batérie.

  • Slávnostné otvorenie nových odborných učební

    „Vzdelaní a múdri ľudia boli, sú a budú národným bohatstvom, soľou zeme.“                                                                             Ján Procházka
     

    Štvrtok, 29. 2. 2024, sa počas prvej vyučovacej hodiny konalo slávnostné otvorenie novozriadených učební na našej škole. Prítomnosť pána starostu si uctili naše žiačky, Petra Nikorovičová a Ester Švandrlíková,  príhovorom a slávnostnú chvíľu podčiarkla Eliška Pňačková dojemnou recitáciou.      

    V tento deň sa symbolickým prestrihnutím stuhy odrazu stali dlhé hodiny tvrdej práce realitou a pre našich žiakov sa tak rozšírili priestory pre vzdelávanie a rozvoj. Spoločne určite ocenia každú jednu z nich, nakoľko im naše novootvorené učebne pomôžu rozšíriť si obzory v rôznych smeroch, či už to bude orientácia vo svete internetu -  s pomocou nového vybavenia v informatickej učebni, zdolávanie jazykových bariér v jazykovej učebni, alebo získavanie praktických zručností v učebni technickej.                                                         

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa na realizácii tohto projektu podieľali a nielen nám, ale aj budúcim žiakom, tým spríjemnia a uľahčia vyučovací priebeh. Menovite ďakujeme Obecnému úradu v Podbrezovej za úzku spoluprácu, vedeniu školy za ukážkovú prácu na skvalitnení života žiakov na našej škole, Ing. Tomášovi Čopjanovi, Ing. Branislavovi Kubányimu, Mgr. Petrovi Tkáčikovi za ich prístup a veľkorysú pomoc.

    Hor sa za novými poznatkami!

    Fotky zo slávnosti nájdete TU

  • Planetárium v škole

    Štvrtkové dopoludnie 29. februára sme si spríjemnili vyučovací proces. V telocvični sme navštívili prenosné planetárium. Žiaci prvého stupňa a piataci si v ňom pozreli animovanú rozprávku o našej Zemi aj ostatných planétach vo vesmíre a dozvedeli sa zaujímavé informácie.

  • PREDŠKOLÁCI NA NÁVŠTEVE V ZŠ

    V dňoch 27.- 28. 2. 2024 zavítali do I. A predškoláci zo všetkých podbrezovských MŠ spolu so svojimi pani učiteľkami. Stretli sa tam s terajšími prvákmi a vyskúšali si, aký je to pocit učiť sa vo veľkej škole. Po radostnom zvítaní sa s kamarátmi si deti posadali spoločne do lavíc a učenie sa začalo. Po jazykovej rozcvičke sa prváci zahrali na pani učiteľky a pánov učiteľov. Spoločne začali vytlieskávať a hláskovať slová, písať a kresliť do múky, na matematike cestovali autobusom do Brezna a zisťovali, koľko cestujúcich nastúpilo a vystúpilo počas jazdy, na krokovacom páse zistili správnosť vyriešených príkladov. Pozvanie do telocvične, kde im naši telocvikári pripravili súťaživé hry, im rozžiarilo očká a radosť z pohybu im vyvolal úsmev na tvári. Školáci i škôlkari mali z návštevy veľkú radosť, a aj z malých darčekov, ktoré dostali. Ďakujeme pedagógom zo ZŠ a MŠ za milé, spoločné stretnutie.

    Viac fotiek si pozrite TU

  • SÚŤAŽ EXPERT GENIALITY SHOW

    Aj v tomto školskom roku sa 14 žiakov 5. - 9. ročníka zapojilo do celoslovenskej vedomostnej súťaže EXPERT GENIALITY SHOW. Svoje vedomosti si overili a porovnali sa so svojimi rovesníkmi na celom Slovensku. Teší nás, že sa im v tejto súťaži darí. Medzi najúspešnejších žiakov patrili:

    Mária Benčíková zo VII.A, Izabela Kazárová a Ema Chabanová z VIII.A, Eliška Pňačková a Nina Štefankovičová z VIII.B.

    BLAHOŽELÁME!

  • Ani počas víkendu škola nespí

    Ani počas víkendu škola nespí

    Napriek tomu, že bola sobota 17.02.2024, sme sa pustili do nie ľahkej úlohy - výrub veľkého smreka v školskej záhrade. Chceli by sme sa veľmi pekne poďakovať ochotným ľuďom, ktorí aj napriek voľnému dňu, si našli čas a prišli pomôcť. Predovšetkým p. Ľubomírovi Bartošovi, p. Jaroslavovi Zázrivému, p. Pavlovi Kováčikovi, p. Samuelovi Cipciarovi, p. Martinovi Kordíkovi, p. Petrovi Zelenčíkovi, p. Petrovi Bukovcovi, p. Mariánovi Chamkovi, p. Flochovi, p. Bukovcovej, p. Paučíkovej, p. Kvačkajovi,  p. Peťkovi, p. Jozefovi Vágnerovi, p. Kováčikovej, p. Babkovej, no samozrejme ani naši žiaci nechýbali, či už bývalí, alebo terajší. Dúfam, že pri náročnej práci sme si aspoň spoločne vytvorili pekný deň.

    Potvrdilo sa nám, že  ešte stále sú medzi nami ľudia, ktorí sú ochotní pomôcť škole. Aspoň takto by sme im chceli vysloviť našu vďaku.

    Vedenie školy

  • Hodnotenie škôl INEKO

    Prehľad základných a stredných škôl je projekt inštitútu INEKO a jeho hlavným cieľom je poskytnúť širokej verejnosti informácie o dosahovaných výsledkoch všetkých slovenských základných a stredných škôl.

    Hodnotenie školy je vypočítané pri základných školách na základe výsledkov celonárodných testov v 9. ročníku (Testovanie 9) a mimoriadnych výsledkov žiakov vo vybraných súťažiach.

    V minulom školskom roku sa naša škola umiestnila v celkovom hodnotení škôl na 43. mieste v rámci všetkých základných škôl v Banskobystrickom kraji a na 39. mieste vo výsledkoch Testovania 9.

     

    Rebríčky škôl nájdete na https://skoly.ineko.sk/rebricky/

  • ZMENA

    ZMENA
  • PRÁZDNINOVÝ TÁBOR

    Časť jarných prázdnin prežili najmladší žiaci spoločne so svojimi kamarátmi a p. vychovávateľkami. Aj teraz to boli športové aktivity, ktoré sú u detí najpopulárnejšie a najvyhľadávanejšie. V utorok sa tábor začal na krytej plavárni v Banskej Bystrici, kde sa deti s chuťou vyšantili na tobogánoch a tí odvážnejší plavci si aj zaplávali v plaveckom bazéne. Ďalší prázdninový deň strávili v obľúbenom BOUNCE PARKU, kde prejavili svoje odhodlanie, vytrvalosť a fyzickú zdatnosť. Samozrejme nebolo možné vynechať ani návštevu OC Európa.

    Viac fotiek nájdete TU.

  • ŠALIANSKY MAŤKO

    V stredu 14. februára sa v CVČ Brezno uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali Eliška Bitalová z III. A, Noel Gregor zo IV. A a Viktória Krnáčová z VII. B. Noel sa umiestnil na skvelom 3. mieste.

    Srdečne blahoželáme!

  • SV. VALENTÍN V ŠKOLE

    SV. VALENTÍN V ŠKOLE

    14. február je dňom sv. Valentína.  Je sviatkom všetkých zamilovaných kedy si viac vyznávame lásku, obdarúvame sa kvetmi, sladkosťami, srdiečkami či inými drobnosťami. Kto bol Valentín a prečo sa tento sviatok oslavuje nám najskôr v rozhlasovej relácii povedali naši deviataci.

    Február sa oddávna  považuje za mesiac romantiky. Preto, či už tento sviatok uznávate alebo nie,  buďte si istí,  že slovami a gestami lásky určite potešíte.

    Aj v našej škole sme si pripomenuli  tento sviatok formou Valentínskej pošty. Žiaci mali možnosť doručiť svoje valentínky s odkazmi pre svojich kamarátov i učiteľov.

    Vytvorením veľkého srdca na školskom dvore sme chceli povedať, že srdce je symbolom lásky a láska je v našich životoch veľmi dôležitá.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Kláry Jarunkovej
    Kolkáreň 7/12
    976 81 Podbrezová
  • 048/6171437            

Fotogaléria