Navigácia

  • FASHION WEEK

    FASHION WEEK

    Tento rok sa žiacky parlament rozhodol  na našej škole  usporiadať takzvaný FASHION WEEK (týždeň módy), ktorý sa uskutoční od 22.4.2024 do 26.4.2024. Počas tohto týždňa si bude môcť vyskúšať nove stýly. Každý deň prinesie novú tému, podľa ktorej sa oblečieme.

    Pondelok: Týždeň začneme vo farbách našej planéty. 22. apríla oslavujeme Deň Zeme. Chceme jej ukázať, že nám na jej daroch záleží. Preto farby dňa budú modrá a zelená.

    Utorok: Čaká nás spoločenská atmosféra. Obliecť si totiž budete môcť akékoľvek slávnostné oblečenie či už šaty, sukne, saká, košele, kravaty.... alebo rôzne iné slušné oblečenie. Rifle a tepláky nie sú vítané.

    Streda: Tretí deň v týždni si spestríme farbami. Farby nám totiž v tele môžu vyplaviť hormón štastia. Takže čím viac chceš byť šťastnejší, tým viac farebnejšie sa obleč.

    Štvrtok:  Budeš si môcť obliecť hocičo, čo je pre teba naviac štýlové a cool, môžeš si obliecť Crop-top, roztrhané nohavice...

    Piatok: Týždeň módy zakončíme športovým oblečením - tepláky, tričká, mikiny. V tento deň k nám zavítajú  lesníci, ktorí nám pripravia zaujímavé aktivity pri príležitosti Dňa Zeme.

  • DEŇ NARCISOV

    DEŇ NARCISOV

    Vo štvrtok 18.apríla sa na škole uskutočnila verejná zbierka ku Dňu narcisov 2024.

    Dobrovoľným príspevkom od žiakov, ich rodičov, pedagogických aj nepedagogických zamestnancov školy, ale aj verejnosti sa nám spolu podarlo vyzbierať sumu 389 €, ktoré budú zaslané na účet Občianskeho združenia Liga proti rakovine.

    Ďakujeme.

  • Florbalový turnaj

    Florbalový turnaj

    To najlepšie z mládežníckeho florbalu v okrese Brezno sa stretlo v mestskej športovej hale na turnaji chlapcov. V konkurencii 9 tímov sme základnou skupinou prešli s jedným inkasovaným gólom a troma víťazstvami. V zápase o finále sa po výsledku 2:2 rozhodlo po samostatných nájazdoch a tam mal náš súper o kúsok viac šťastia. Boli sme veľmi blízko, no pohár nám ušiel veľmi tesne. Chlapci hrali s obrovským nadšením, držal nás v hre brankár a boli sme veľkou prekážkou k výhre ostatným tímom. Našim žiakom patrí za prístup vďaka a rešpekt. Počas celého turnaja sme, ako jediný tím, neboli ani raz potrestaní vylúčením, čo je ďalší dôkaz o charaktere družstva Podbrezovej.

    Blahoželáme!

  • Výchovný koncert "Hra na archaické hudobné nástroje"

    Výchovný koncert "Hra na archaické hudobné nástroje"

    Dňa 9. 4. navštívil našu školu úžasný muzikant srdcom a dušou pán Anton Budinský z Očovej. Jeho prezentácia a hra na ľudových nástrojoch bola pre žiakov veľmi pútavá a poučná. Pri čarovných tónoch ľudovej hudby sme si spoločne zaspievali aj zatancovali. Patrí mu naša srdečná vďaka a želanie dobrého zdravia a ešte veľa radosti z ľudovej hudby.

    Viac fotiek nájdete TU

  • Okresné kolo vo florbale žiačok

    Ďalšia športová účasť za nami...

    Dievčatá si vo veľkej konkurencii ôsmich škôl z okresu počínali veľmi pekne. Zápasy často končili najtesnejším rozdielom a o to bolo ťažšie dostať sa na vyššie pozície. Napriek tomu si naše žiačky vybojovali 2 body čo ich zaradilo do umiestnenia 4. - 8.. Zápasy boli naozaj bojovne a húževnato odohrané za čo si dievčatá zasluhujú veľkú pochvalu.

  • Zápis do 1. ročníka

    Vo štvrtok 4. apríla sme v našom školskom "kráľovstve" opäť privítali budúcich prvákov a ich rodičov, ktorí sa prišli zapísať do našej školy. Ukázali nám, že sú do školy dobre pripravení a veľmi sa už na ňu tešia.

    Viac fotiek si pozrite TU

  • Rozkvitnime pre včely

    Rozkvitnime pre včely

    Dňa 26.3. do našej školy zavítali gymnazisti zo Súkromnej  spojenej školy Železiarní Podbrezová s veľmi peknou a zaujímavou prezentáciou s názvom Rozkvitnime pre včely. Študenti porozprávali prvákom a druhákom o dôležitosti ochrany prírody, ochrane opeľovačov, stavaní úľov a chove včiel. Prezentácia bola doplnená rôznymi aktivitami, ktorými si žiaci vyskúšali svoju zručnosť, obratnosť a vedomosti v danej téme. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali o zrealizovanie vyučovacích hodín.

    Fotky si pozrite TU

  • Milé prekvapenie

    Dnešný deň nás veľmi milo prekvapil pán starosta Mgr. Ladislav Kardhordó, ktorý nezabudol, že 28.3.2024 patrí všetkým učiteľom. Sám osobne zavítal do našej školy medzi nás a uctil si nás svojou prítomnosťou aj malým milým darčekom. V mene celého kolektívu sa chceme poďakovať za prejavené gesto. 

  • Turnaj vo vybíjanej

    V športovej hale mesta Brezno sa konalo okresné kolo dievčat vo vybíjanej. Naše žiačky si počínali statočne a každému súperovi zobrali v súbojoch nejaké body. V konečnom hodnotení je 4.miesto medzi osmičkou základných škôl povzbudivé do ďalších súťaží. Ďakujeme dievčatám za predvedené výkony a vzornú reprezentáciu školy.

  • Tradície a zvyky Veľkej noci

    Dňa 27.3. 2024 naša škola „voňala“ tradíciami Veľkej noci. Niektorí žiaci  prvého stupňa a pedagógovia sa v tento deň odeli do ľudového  odevu a vyučovanie jednotlivých hodín boli popretkávané tradíciami ako maľovanie vajíčok, pletenie korbáčov, pečenie torty ba aj tvorenie veľkonočných príbehov. Vyučovanie nám spríjemnili dievčatá z 9.B. svojim čítaním veľkonočného príbehu a aktivitami pre žiakov. Ďakujeme všetkým za výbornú atmosféru dnešného dňa. 

  • SRDCOM UČITEĽ

    SRDCOM UČITEĽ

    "Učiteľ musí byť umelcom milujúcim svoju prácu."

    Dnes sa do našej školy po rokoch vrátili pani učiteľky, ktoré túto školu milovali a odovzdali jej veľký kus seba. Prijali naše pozvanie pri príležitosti Dňa učiteľov a spoločne si zaspomínali na krásne chvíle.

  • Regionálne kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

    "Umenie je najvyššia radosť, ktorú človek dáva sám sebe. "(K. H. M.)

    Zo 70. ročníka Regionálneho kola Hviezdoslavovho Kubína si odnášame nielen krásne 2. miesto Dominiky Švantnerovej a 3. miesto Izabelky Kazárovej, no predovšetkým radosť z toho, že naša budúcnosť vyzerá perspektívne vďaka mnohým šikovným mladým ľuďom. Len tak ďalej!!

  • Čítanie v MŠ Kolkáreň

    Oslava veľkého, nezištného priateľstva Guľka Bombuľka so zvieratkami na dvore si podmaňuje malých čitateľov už desiatky rokov. Guľko Bombuľko svojou obetavosťou a láskavosťou je kamarátom na celý život. Krásnu myšlienku " SKUTOČNÉHO PRIATEĽSTVA" podporili žiaci 8.B triedy ZŠ Kláry Jarunkovej čítaním našim najmenším. A to nebolo všetko- tvorili sme, cvičili, hľadali stratených motúzových kamarátov a veľa iného. Kamaráti, tešíme sa o rok!!

  • Beseda so spisovateľom a karikaturistom Petrom Zifčákom

    Piatkové dopoludnie 22. marca, sme vstúpili do tvorivého sveta pána spisovateľa a karikaturistu Petra Zifčáka. Jeho pozitívny prístup k životu a tvorbe si okamžite získal všetkých žiakov. S 1.stupňom sa dokonca nielen rozprávali o knihách a karikatúrach, no vytvorili spolu zaujímavé dielka. 2.stupeň diskutoval na rôzne témy, rozmýšľali sme spolu ako v budúcnosti budú chodiť žiaci do školy, zahrali sme si aktivitu "Nesúď knihu podľa obalu" a domov sme odchádzali s elánom a povzbudení odkazom pána spisovateľa: "Vydržte a nikdy sa nevzdávajte, aj keď prežijete neúspech."

    Ďakujeme a už sa tešíme na jeho nové knihy či vtipné karikatúry.

    Fotky so stretnutia nájdete TU

  • Účasť na Okresnom kole v geografickej olympiáde

    Dňa 12. 3. 2024 sa uskutočnilo Okresné kolo geografickej olympiády. Na základe výsledkov zo školského kola postúpili štyria naši žiaci a to Vivien Ferkovičová, Mária Benčíková, Šimon Kelecsényi a Patrik Sršeň. Popri veľkej konkurencii žiakov základných škôl z celého okresu si naši žiaci vyslúžili pekné umiestnenia. Súťažilo sa v troch rôznych kategóriách a v štyroch častiach: monotematická, teoretická, praktická časť a miestna krajina. Na postup do ďalšieho Krajského kola bolo potrebné stať sa úspešným riešiteľom a umiestniť sa do 3. miesta. Veľkou škodou je, že Márii Benčíkovej (VII.A) chýbal jediný bod na postup a skončila na nepopulárnom 4. mieste. Šimon Kelecsényi (VII.A) v tej istej kategórii sa umiestnil na 5. a Patrik Sršeň (VII.A) na 28. mieste. V nižšej kategórii Vivien Ferkovičová (V.A) skončila na 26. mieste.

    Patrí im zaslúžená pochvala za vzornú prípravu nielen vedomostnú ale aj praktickú čo predstavuje prácu a orientáciu s mapami a samozrejme za reprezentáciu našej školy.

  • Návšteva mestskej knižnice a Synagógy v Brezne

    Návšteva mestskej knižnice a Synagógy v Brezne

    V stredu 20. marca navštívili žiaci 1. stupňa Mestskú knižnicu v Brezne. Pani knihovníčka nám porozprávala, ako to v knižnici funguje, aké knižky sa tam nachádzajú a deti mohli aj tipovať, koľko sa ich v oddelení pre deti a mládež nachádza. Je ich tam viac ako 10 000. 

    Spestrením bola aj komentovaná návšteva Synagógy, kde si žiaci pozreli umeleckú výstavu fotiek, popozerali si preiestory a oboznámili sa s históriou tejto výnimočnej stavby. 

    Fotky z akcie si pozrite TU

  • Dospelí čítajú deťom

    Dospelí čítajú deťom

    Marec sa už odpradávna spája nielen s príchodom jari, obdobia, kedy sa príroda opäť prebúdza k životu a kvitne v plnej svojej kráse, ale aj s neutíchajúcim zdrojom vedomostí a informácií, a síce s knihami. Preto v marci, ktorý je nazývaný aj mesiacom knihy, sme sa rozhodli venovať viac pozornosti knihám a čítaniu. V týždni od 11 . – 15. marca sme v rámci akcie „Dospelí čítajú deťom“ pozvali „dospelákov“ medzi nás, aby najmenší čitatelia mali možnosť zažiť čítanie trochu iné a netradičné. V priebehu týždňa sme sa pozorne započúvali do zaujímavých príbehov a rozprávok. Touto cestou by sme sa zároveň chceli poďakovať rodičom, starým rodičom, ale aj pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom školy, že si našli čas a prišli nám prečítať zo svojich obľúbených kníh.

    Ďakujeme p. Soni Baníkovej, Dagmar Sirotovej, Janke Šperkovej, Eve Pančíkovej, Petre Plachej, Ivete Gombaszogiovej, Michaele Trunekovej, Márii Ševčíkovej, Petre Paučíkovej, Petre Kováčikovej, Silvii Stierankovej, Erike Součekovej, Márii Lackovej, Alexandre Obernauerovej a p. Michalovi Bitalovi.

    TU nájdete fotky z tejto milej akcie.

    V stredu 20. marca čaká žiakov 1. stupňa ešte návšteva Okresnej knižnice v Brezne.

     

  • Venčekový ples 2024

    9. februára absolvovali deviataci svoj Venčekový ples. Viac sa dočítate v priloženom súbore.

    vencek.docx

  • Zápis do 1. ročníka

  • Dnešný výnimočný deň

    “Klasika je kniha, ktorá nikdy neskončila svoje rozprávanie.” Italo Calvino

    Dnes ráno 11.3.2024 začalo neobyčajne. Privítali sme  medzi nami vlastnou básňou vzácnu návštevu. Prišiel k nám pána starosta obce Podbrezová Mgr. Ladislav Kardhordó  a zoznámil nás s jeho obľúbenou knihou z detstva Bella a Sebastián, z ktorej nám prečítal úryvok. Niektorí z nás sme ju poznali, iní si ju požičiame a prečítame. Nechal nám ju totiž v škole, za čo mu veľmi pekne ďakujeme. Boli sme zvedaví na detstvo pána starostu, a tak trpezlivo odpovedal na naše zvedavé otázky. Aj my sme si pre neho pripravili úryvok z knihy našej spolužiačky, ktorá nám ho prečítala. Bolo to milé spestrenie dňa.

    A na záver naše vyjadrenie:

    Zaujalo ma ako vznikol názov Podbrezová.

    Pán starosta sa s nami podelil o jeho zážitky z detstva.

    Mne sa páčilo, že aj pán starosta sa zaujímal o naše koníčky.

    Kniha bola pre nás veľmi zaujímavá.

    Bolo super, že prišiel medzi nás a prečítal nám jeho knihu.

    Kolektív VII.A triedy

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Kláry Jarunkovej
    Kolkáreň 7/12
    976 81 Podbrezová
  • 048/6171437            

Fotogaléria